Wykonanie
Czy Wy też tak macie, że któregoś dnia okazuje się, że na Waszej półce są książki o których nie macie pojęcia skąd się wzięły? Mam nadzieję, że tak, bo to by oznaczało, że to nie tylko ja mam ten problem ;)Znalazłam zatem książkę o makaronach. 127 stron przepisów tylko na kluchy! Czy może być coś piękniejszego? :>

Ostatnimi czasy na jedzenie (a jego przygotowanie to już tym bardziej) mam niewiele czasu. Ten
makaron wpadł mi w oko i wykorzystałam drzemkę Szefowej, żeby go zrobić. Jest pyszny!Składniki (proporcje dla 2 osób):
makaron spaghetti - ok. 250 - 300 g1/2 szklanki
bulionu drobiowego1/2 szklanki
śmietany kremówkiskórka starta z 1
cytrynysok z 1/2
cytryny1 łyżka drobno siekanej
natki pietruszki bądź 1 łyżka
suszonej pietruszkisól,
pieprz do smaku
Makaron gotujemy według zaleceń producenta.W czasie gotowania się
makaronu (liczę ok. 10 minut) robimy sos. W rondelku dokładnie mieszamy
bulion,
śmietanę kremówkę,
skórkę z cytryny i
sok z cytryny. Doprowadzamy całość do wrzenia, po czym zmniejszamy temperaturę i od czasu do czasu mieszając doprowadzamy do zgęstnienia sosu. Na koniec dodajemy
natkę pietruszki i doprawiamy do smaku.Do sosu wrzucamy ugotowany
makaron i... już!Smacznego :)

