Wykonanie
Jak mam do wyboru pączka z nadzieniem i małego pączuszka na 1 raz - wybieram to drugie.Idealne na 1 kęs, przepyszne i do zrobienia bardzo szybko. Zatem - do roboty :)

Składniki (na ok. 20 sztuk):1 duże
jajk o125g
serka homogenizowanego, naturalnego1 łyżka drobnego
cukru1/2 łyżeczki
cukru waniliowego1 i 1/4 szklanki
mąkiDodatkowo:Tłuszcz do smażenia - u mnie
smalecCukier puder do obtoczenia
Jajka dokładnie zmiksować z
cukrem,
cukrem waniliowym i
serkiem homogenizowanym. Jak wszystko ładnie się połączy - dodać przesianą
mąkę i wszystko dokładnie wymieszać.W garnku rozgrzewamy tłuszcz. Jak już będzie bardzo gorący - przy pomocy dwóch łyżek formujemy kulki z ciasta i delikatnie wrzucamy je do tłuszczu. Smażymy z dwóch stron, delikatnie obracając w garnku.Wyjmujemy na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi i pozostawiamy na chwilę aż nadmiar tłuszczy zostanie wchłonięty.Obtaczamy w cukrze pudrze i... smacznego :)A jaka jest Wasza ulubiona pozycja na Tłusty Czwartek?Gorąco zapraszam do polubienia strony Ewa Kuchennie na facebooku!

