Wykonanie

Jeszcze w poprzednim wpisie zastrzegałam się, że nie lubię
jogurtu :) Bo nie lubię :) Ale delikatnie dosłodzony i ubity
naturalny jogurt grecki podany lub zmiksowany z
owocami stanowi wyjątek. I jest dużo zdrowszy niż
owocowe jogurty z
syropem glukozowo-fruktozowym. Tak demonizuję trochę ten
syrop, bo jest we wszystkim i trudno zupełnie go unikać, ale jednak próbuję :) A jeśli
jogurt czy soczek dla dzieci jest reklamowany jako zdrowy, a zawiera
syrop g-f to tym bardziej go nie kupię. Taki mały protest ;)A dziś proste, szybkie i zdrowe śniadanie lub deser. Jeśli nie masz domowego
cukru waniliowego użyj zwykłego - w tym przypadku wa nilin owy używany do ciast raczej nie będzie pasował :)
Pomarańczę (nie
pomarańcza!;P) możesz zastąpić
borówkami,
truskawkami,
jagodami,
mandarynkami... itd ;)Deser przygotowany na konkurs belVita.Składniki (2 porcje):- małe opakowanie
jogurtu greckiego - 170 g- 3 łyżeczki domowego
cukru waniliowego- 1
pomarańcza- 4 ulubione
ciastka belVitaPrzygotowanie:1.
Jogurt miksujemy z
cukrem waniliowym na puszystą masę.
Pomarańczę obieramy, kroimy na małe kawałki.2. Układamy na środku talerza
owoce, dookoła nakładamy porcję
jogurtu.3. Podajemy z
ciasteczkami belVita. Wierzch
jogurtu można udekorować startą
czekoladą :)Smacznego!