Wykonanie
            Zimna 
kawa jest idealna na upalne dni, dzisiaj 
kawa po grecku z 
czekoladą. Po wypiciu takiego 
napoju - orzeźwienie gwarantowane. Moim gościom bardzo smakowała, z pewnością będą wracali do tego przepisu.

SKŁADNIKI : na jedną 
kawę2 płaskie łyżeczki 
kawy rozpuszczalnejcukier, tyle ile słodzimy5 łyżek zimnej 
wodymleko tyle aby napełnić szklankę4-5 kostek 
lodupłynna 
czekoladaPRZYGOTOWANIE :Do szejkera wsypujemy 
kawę, wlewamy 
wodę i odrobinę 
mleka. Energicznie mieszamy aż powstanie gęsta pianka, można użyć elektrycznego mieszadełka.Do wysokiej szklanki wlewamy finezyjnie płynną 
czekoladę, dodajemy kostki 
lodu, wlewamy ubitą 
kawę i dopełniamy szklankę 
mlekiem. 
Kawę pijemy od razu po przygotowaniu. Smacznego :)