Wykonanie
            Dwa w jednym. 
Kawa frappe to idealna propozycja na gorące letnie dni, kiedy potrzebujemy zastrzyku energii i ochłody. Ja mogłabym pić ją o każdej 
porze dnia i nocy. Jest ekspresowa w wykonaniu i bardzo smaczna. Jeśli chcecie zrobić 
kawę i deser zarazem, możecie dodać do niej kulkę ulubionych 
lodów, lub podać ją z ubitą 
śmietaną i wiórkami 
czekolady. Pod każdą postacią smakuje równie dobrze. A więc 
pijcie i chłodźcie się :)

Składniki:2 łyżeczki dobrej 
kawy rozpuszczalnej2 łyżeczki 
cukru (lub według uznania)2 łyżki zimnej 
wody (może być mineralna niegazowana)zimne 
mleko (do wypełnienia)kostki 
lodu
Do wysokiej szklanki wlać 
wodę, wsypać 
kawę i 
cukier. Ubijać spieniaczem do 
mleka około 2 minut, aż do uzyskania puszystej piany i podwojenia objętości. Stopniowo dodawać 
mleko i cały czas ubijać, do czasu gdy na powierzchni pojawi się spora ilość puszystej piany. Wrzucić kostki 
lodu i podawać. Smacznego!