Wykonanie
Dwa w jednym.
Kawa frappe to idealna propozycja na gorące letnie dni, kiedy potrzebujemy zastrzyku energii i ochłody. Ja mogłabym pić ją o każdej
porze dnia i nocy. Jest ekspresowa w wykonaniu i bardzo smaczna. Jeśli chcecie zrobić
kawę i deser zarazem, możecie dodać do niej kulkę ulubionych
lodów, lub podać ją z ubitą
śmietaną i wiórkami
czekolady. Pod każdą postacią smakuje równie dobrze. A więc
pijcie i chłodźcie się :)
Składniki:2 łyżeczki dobrej
kawy rozpuszczalnej2 łyżeczki
cukru (lub według uznania)2 łyżki zimnej
wody (może być mineralna niegazowana)zimne
mleko (do wypełnienia)kostki
loduDo wysokiej szklanki wlać
wodę, wsypać
kawę i
cukier. Ubijać spieniaczem do
mleka około 2 minut, aż do uzyskania puszystej piany i podwojenia objętości. Stopniowo dodawać
mleko i cały czas ubijać, do czasu gdy na powierzchni pojawi się spora ilość puszystej piany. Wrzucić kostki
lodu i podawać. Smacznego!