Wykonanie
Nie mam na nic czasu a i pogoda nie dopisuje ostatnio. Ale teraz właśnie wyjrzało słoneczko i postanowiłam to uczcić szklaneczką Frappe znalezioną u Zebry . Mam tylko nadzieję, że przed jutrzejszą podróżą uda mi się jeszcze upiec małe co nieco na umilenie
drogi.
Składniki:2 łyżeczki
kawy rozpuszczalnej2 łyżeczki
cukru (opcjonalnie)100 ml możliwie najzimniejszej
wody75 ml zimnego
mleka3 kostki
loduWykonanie:Do shakera wsypać
cukier i
kawę (można użyć słoika). Zalać odrobiną
wody i mocno wstrząsnąć. Do wysokiej szklanki wrzucić
lód, zalać
kawą i dopełnić
mlekiem i
wodą. Można też wsypać
kawę (i
cukier) do szklanki, zalać odrobiną zimnej
wody i ubijać spieniaczem do
mleka.
Potem dolać
wodę /
mleko./wydrukuj przepis/