Wykonanie
            Marchew jest pyszna w każdej postaci a tym razem podam przepis na 
marchew z zasmażką,na ciepło.Do przygotowania używamy 
marchewki świeżej lub mrożonej i oba rodzaje są idealne.

SKŁADNIKI :2 duże 
marchewki,obrane i pokrojone w kostkę1 łyżeczka 
cukruszczypta 
soliwodaZASMAŻKA :1 płaska łyżka 
masła naturalnego2-3 łyżki 
maki pszennejMarchew wkładamy do garnka,zalewamy 
wodą tak aby 
marchew była zakryta i gotujemy pod przykryciem do miękkości,około 15-20 minut.W razie konieczności dolewamy odrobinę 
wody.
Masło rozpuszczamy na małej patelni,wsypujemy 
mąkę i cały czas mieszamy,aż 
mąka wchłonie 
masło i ładnie się przyrumieni (zasmażka powinna 
mieć konsystencję sypkości).Do ugotowanej 
marchewki dodajemy 
przyprawy,wsypujemy dwie łyżki zimnej zasmażki i energicznie mieszamy.Gęstość 
marchewki regulujemy sami,dosypując zasmażkę lub dolewając 
wodę.Zagotowujemy i gotowe.
Marchew na ciepło można przygotować dzień wcześniej.Przechowujemy w lodówce,przed podaniem podgrzewamy.Smacznego.
