Wykonanie
Święta idą coraz szerszym krokiem, ostatni dzwonek aby zaplanować Wielkanocne menu.
Jajka królują u mnie pod każdą postacią, uwielbiamy je, dziś zostawiam Wam propozycję na przystawkę w formie zapiekanych jajeczek w orzechowej panierce, na świąteczny stół ale nie tylko!



Składniki:4
jajka5 łyżek
bułki tartej4 łyżki mielonych
orzechów laskowych4 łyżki
żółtego sera1/2 szklanki zimnego
mlekasól morska do smaku
pieprz czarny do smaku1/2 szklanki mielonych
orzechów laskowych do panierowania1/2 szklanki
sezamu do panierowaniaSposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo w osolonym wrzątku, obieramy ze skorupek. W miseczce łączymy zmielone
orzechy laskowe z
bułką tartą serem żółtym startym na tarce o drobnych oczkach, wlać zimne
mleko, doprawić do smaku
solą i
pieprzem, wymieszać

Masą oblepić każde
jajko panierować w mielonych orzechach wymieszanych z
sezamem.

Ułożyć na pergaminie w blaszce i zapiekać a 15 minut w nagrzanym piekarniku do temp 180*c. Podawać jako przekąska na zimno.

Życzę smacznego ;-)
