ßßß Cookit - przepis na Kąski z kurczaka w krakersach

Kąski z kurczaka w krakersach

nazwa

Wykonanie

Tak przygotowanym mięsem z kurczaka zachwycają się najczęściej dorośli,doskonale smakują z ketchupem lub sosem czosnkowym.
Nie wyobrażam sobie sylwestra czy karnawału bez nich, filet z piersi jest łatwo dostępny i tani, zachęcam do przygotowania na jutrzejszy dzień!
Składniki
1 duża podwójna pierś z kurczaka
przyprawa do kebaba
sól pieprz do smaku
200 ml śmietany kremówki
3 czubate łyżki majonezu
1 duży ząbek czosnku
mała paczka krakersów słonych
Sposób przygotowania
Mięso umyć pokroić na cienkie paski, włożyć do miski oprószyć solą pieprzem i przyprawą do kebaba, wymieszać.
Przygotować marynatę : Majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz śmietanką zalać mięso, wymieszać, przykryć i wstawić na całą noc do lodówki.
Następnego dnia,wyjąć mięso z marynaty obtoczyć w pokruszonych wcześniej niezbyt bardzo drobno krakersach ułożyć kąski na wyłożonej pergaminem blasze i piec około 45 minut w temp 175*c
Podawać z ulubionym sosem.
Życzę smacznego :-)
Źródło:http://waniliaikardamon.blogspot.com/2014/12/kaski-z-kurczaka-w-krakersach.html