Wykonanie
Tak przygotowanym
mięsem z kurczaka zachwycają się najczęściej dorośli,doskonale smakują z
ketchupem lub
sosem czosnkowym.Nie wyobrażam sobie sylwestra czy karnawału bez nich, filet z piersi jest łatwo dostępny i tani, zachęcam do przygotowania na jutrzejszy dzień!



Składniki1 duża podwójna
pierś z kurczakaprzyprawa do kebaba
sól pieprz do smaku200 ml
śmietany kremówki3 czubate łyżki
majonezu1 duży ząbek
czosnkumała paczka
krakersów słonychSposób przygotowania
Mięso umyć pokroić na cienkie paski, włożyć do miski oprószyć
solą pieprzem i
przyprawą do kebaba, wymieszać.Przygotować marynatę :
Majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę
czosnkiem oraz
śmietanką zalać
mięso, wymieszać, przykryć i wstawić na całą noc do lodówki.Następnego dnia,wyjąć
mięso z marynaty obtoczyć w pokruszonych wcześniej niezbyt bardzo drobno krakersach ułożyć kąski na wyłożonej pergaminem blasze i piec około 45 minut w temp 175*cPodawać z ulubionym sosem.Życzę smacznego :-)