Wykonanie
Listopad to dobry czas by upiec te
ciasteczka na święta będą jeszcze lepsze a ich aromatem przejdzie cały dom...ach..Te są proste i zawsze się udają.W grudniu zostanie nam tylko dekorowanie lukrem, koniecznie schowajcie przed łasuchami...-;)


Składniki30 dag
mąki pszennej20 dag
margaryny lub
masła10 dag miałkiego
cukru1 torebka
cukru waniliowego2
żółtka1/2 łyżeczki mielonego
kardamonu1/2 łyżeczki
cynamonu1.2.Zawijamy w folię i schładzamy 30 minut w lodówce. Ciasto rozwałkujemy na grubość 1/2 cm i foremkami wycinamy małe
ciasteczka. Pieczemy w temp 180 * przez 12-15 minut. Z podanej ilości ciasta wychodzi około 50
ciasteczek .3.Warto zachęcić do współpracy dzieci,jeśli są w domu.Ich nieograniczona fantazja sprawi ze
ciastka będą naprawdę znakomicie udekorowane. Trzymamy je po upieczeniu w zakręcanym słoju lub w puszce na
ciastka oczywiście chowamy przed łakomczuchami aby dotrwały do Świąt:)Parę dni przed Świętami warto je polukrować.Życzę smacznego....