Wykonanie
Taki chlebek można zrobić bardzo szybko. Zachowuje swoją świeżość nawet do dnia następnego, można go zabrać do pracy. Gdy ktoś lubi chrupiące
pieczywko to myślę, że można by go było podpiec w tosterze.

Składniki:- 1 łyżka mielonych
migdałów- 2 łyżki
mąki kokosowej- 0 , 5 łyżki łusek babki płesznik lub jajowatej (można pominąć)- ok.pół łyżeczki ziaren
siemienia lnianego- szczypta
soli- 1
jajko- szczypta
proszku do pieczenia bg- łyżeczka stopionego
masła lub
oleju kokosowego- łyżka
wody
W małej miseczce mieszamy suche składniki, dodajemy mokre i miksujemy. Masę przelewam do kubka wcześniej wysmarowanego rozpuszczonym
masłem lub
olejem kokosowym.Podgrzewamy w mikrofalówce ok.2 minuty.Wyciągamy z kubeczka, chlebek gotowy powinien odstawać od brzegów kubka, z reguły sam wypada po odwróceniu kubka do góry dnem.I gotowe.Kroimy po ostudzeniu.