Wyjazd urlopowy niestety zakończył się i trzeba wracać do rzeczywistości. Muszę przyznać, że pogoda nad morzem dopisała. Ale stęskniłam się za jedzonkiem zdrowym i zrobionym we własnym domu. Zatęskniłam za kotletami z ciecierzycy.Dzisiaj zrobiłam atak na tofu. Na obiadek zrobiłam male kotleciki z tofu. Są ekspresowe do wykonania.Porcja jest mała, bo tylko dla jednej osoby:- pół kostki tofu naturalnego- otręby gryczane - łyżeczka- cebulka zielona- zielona pietruszka- przyprawy : sól, pieprz, bazylia, ostra papryka- łyżeczka ziaren slonecznikaTofu zmiksowałam z przyprawami i otrębami, dodałam posiekaną pietruszkę i cebulkę oraz słonecznik.Z masy uformowałam małe płaskie kotleciki i piekłam na małej ilości oliwy z oliwek.Organizator: Czarnula75