Wykonanie

Nie przepadam za
rybą, ale kotleciki
rybne z
bazylią są naprawdę super. Mają lekki
bazyliowy smak, oraz fantastycznie chrupiącą skórkę. Nie polecam kotlecików jeść na zimno, bo jak dla mnie robią się wtedy takie mokre i gumiaste.Składniki:2 duże
filety rybnegarść listków świeżej
bazyliisól i
pieprzFilety rybne razem z liśćmi
bazylii i
przyprawami wkładamy do wysokiego naczynia.
Ryba,
bazylia i
przyprawy..............................................................Zawartość naczynia dokładnie miksujemy blenderem.

Masa rybna...................................................................Łyżką formujemy kotleciki i smażymy je na teflonowej patelni bez tłuszczu na średnim ogniu.

Smażenie kotlecików....................................................................................Kotleciki rumienimy na złoto-brązowy kolor z każdej strony.

Smażenie kotlecików z drugiej strony..........................................Usmażone kotleciki podajemy na gorąco.

Szybkie
rybne kotleciki z
bazylią...........................................
Jeszcz raz.......................................................................

I jeszcze mały kawałeczek.............................................................