ßßß
Składniki:2 szklanki mleka w proszku1/2 szklanki zwykłego mleka1 szklanka cukru1 cukier waniliowy25 dag masła / margarynydowolne bakalie (u mnie rodzynki, suszone morele, skórka pomarańczowa, płatki migdałowe - ogółem była ich niepełna szklanka)4 prostokątne wafleSposób przygotowania:1. Dwa wafle kruszymy. Przygotowujemy bakalie, morele drobniej kroimy.2. Gotujemy zwykłe mleko z masłem, cukrem i cukrem waniliowym. Masę trochę studzimy, dodajemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy.3. Do masy dodajemy pokruszone wafle i bakalie. Wychodzi bardzo gęsta masa. Całość mieszamy, wykładamy na jednego wafla, przykładamy drugim i całość obciążamy np. deską.4. Wafla odkładamy do zastygnięcia.5. Kroimy na kawałki.Smacznego!!!