Wykonanie
Miodowo-musztardowa marynata do
mięsa jest jedną z moich ulubionych.
![](/Data/Images/kuchnia-domowa-ani.blogspot.com\2013_slash_04_slash_udka-miodowo-musztardowe/l/79776835.jpg)
Składniki:8
udek z kurczaka (u mnie pałki)1,5 łyżki
miodu2 łyżki
musztardy1 łyżka
przyprawy do drobius ól,
pieprzolej lub
oliwapół łyżeczki
cukruSposób przygotowania:1.
Miód wymieszać z
musztardą i dwiema łyżk ami
oleju, doprawić wszystkimi
przyprawami.2. Umyte i osuszone u dka obtoczyć w marynacie (można wcześniej zdjąć skórę), przykryć naczynie z
mięsem i wstawić do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na całą noc.3. Piec
mięso w 160 st. C przez ok. 50 minut (u mnie 1 h), aż będą złoto-br ązowe.Smacznego!!!Źródło: Siła smaku
![](/Data/Images/kuchnia-domowa-ani.blogspot.com\2013_slash_04_slash_udka-miodowo-musztardowe/l/-1101479479.jpg)