ßßß
Składniki:makaron spaghetti (lub inny dowolny) - ilość dowolnaniewielki świeży brokuł (lub mrożony)3-4 ząbki czosnkubazylia (świeża lub suszona - użyłam 2 łyżeczki suszonej)sól, pieprzser zółty lub mozzarella (użyłam mozzarelli)olejSposób przygotowania:1. Brokuł dzielimy na różyczki, jeśli używamy świeżego. Myjemy i wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy al dente. Spaghetti w tym samym czasie gotujemy w osolonym wrzątku na al dente.2. W międzyczasie na oleju na patelni rumienimy zmiażdżone ząbki czosnku, po chwili dodajemy odcedzone brokuł i chwilę smażymy (ale nie za długo). Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią (im więcej bazylii tym lepiej).3. Mozzarellę kroimy w kostkę. Na patelnię najpierw rzucamy ugotowane spaghetti, a po chwili pokrojoną mozzarellę i mieszamy do momentu rozpuszczenia sera.4. Podajemy od razu.
SMACZNEGO :)Źródło: Wielkie Żarcie