Wykonanie
Właśnie przed chwilą powstały moje pierwsze ravioli. Są one zrobione w trochę innej formie niż oryginalne ale myślę, że tak jak i mi to i wam przypadną do gustu.Składniki dla dwóch osób:-
ser feta w zalewie- 6
pomidorków koktajlowych- pół szklanki
wody- pół szklanki soku z
pomidorów- łyżeczka agar-agar- kilka listków
bazylii- 2 łyżki
cukruPrzygotowanie:Do garnka wlewamy
wodę, zalewę z
sera oraz dodajemy agar-agar. Stawiamy na ogniu, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Przelewamy na brytfankę i zostawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu wycinamy szklanką kółka. Nakładamy
ser feta, listek
bazylii i składamy delikatnie na pół.Na małą patelnię wlewamy sok z
pomidorów oraz wsypujemy
cukier. Kiedy zacznie się karmelizować wkładamy
pomidorki koktajlowe. Smażymy przez około pięć minut cały czas mieszając.