ßßß
Składniki:2,5 kg pomidorków koktajlowych6 łyżeczek cukrupół szklanki wodyPrzygotowanie:Myjemy dokładnie pomidorki. Kroimy wszystkie na pół. Wrzucamy do wielkiego rondla i wlewamy pół szklanki wody.W ten sposób na pewno nam się nie przypalą. Gotujemy tak około 30 minut. Nie muszą być za bardzo rozgotowane, bo jak będziemy robić nasz sos w zimę jeszcze je dogotujemy troszeczkę. Na sam koniec dodajemy cukier, w ten sposób nie będą cierpkie. Kiedy przecier jest gotowy przekładamy do słoiczków i zakręcamy. Pasteryzujemy przecier jeśli chcemy go dłużej przechowywać i mieć pewność, że się nie zepsuje.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)In the English versionTinned cherry tomatoesIngredients:2 . 5 kg cherry tomatoes6 teaspoons sugarhalf a cup of waterPreparation:Wash tomatoes thoroughly. Cut all in half. Put into a big saucepan and pour half a glass of water. Boil it for about 30 minutes. At the end, add the sugar. When the puree is ready to transfer into jars and turn off. Pasteurize the puree.