Wykonanie
Składniki:2,5 kg
pomidorków koktajlowych6 łyżeczek
cukrupół szklanki
wodyPrzygotowanie:Myjemy dokładnie
pomidorki. Kroimy wszystkie na pół. Wrzucamy do wielkiego rondla i wlewamy pół szklanki
wody.W ten sposób na pewno nam się nie przypalą. Gotujemy tak około 30 minut. Nie muszą być za bardzo rozgotowane, bo jak będziemy robić nasz sos w zimę jeszcze je dogotujemy troszeczkę. Na sam koniec dodajemy
cukier, w ten sposób nie będą cierpkie. Kiedy przecier jest gotowy przekładamy do słoiczków i zakręcamy. Pasteryzujemy przecier jeśli chcemy go dłużej przechowywać i
mieć pewność, że się nie zepsuje.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)In the English versionTinned cherry tomatoesIngredients:2 . 5 kg cherry tomatoes6 teaspoons sugarhalf a cup of waterPreparation:Wash tomatoes thoroughly. Cut all in half. Put into a big saucepan and
pour half a glass of water. Boil it for about 30 minutes. At the end, add the sugar. When the puree is ready to transfer into jars and turn off. Pasteurize the puree.