ßßß Cookit - przepis na Przecier z pomidorków koktajlowych

Przecier z pomidorków koktajlowych

nazwa

Składniki

Wykonanie

Składniki:
2,5 kg pomidorków koktajlowych
6 łyżeczek cukru
pół szklanki wody
Przygotowanie:
Myjemy dokładnie pomidorki. Kroimy wszystkie na pół. Wrzucamy do wielkiego rondla i wlewamy pół szklanki wody.
W ten sposób na pewno nam się nie przypalą. Gotujemy tak około 30 minut. Nie muszą być za bardzo rozgotowane, bo jak będziemy robić nasz sos w zimę jeszcze je dogotujemy troszeczkę. Na sam koniec dodajemy cukier, w ten sposób nie będą cierpkie. Kiedy przecier jest gotowy przekładamy do słoiczków i zakręcamy. Pasteryzujemy przecier jeśli chcemy go dłużej przechowywać i mieć pewność, że się nie zepsuje.
Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)
In the English version
Tinned cherry tomatoes
Ingredients:
2 . 5 kg cherry tomatoes
6 teaspoons sugar
half a cup of water
Preparation:
Wash tomatoes thoroughly. Cut all in half. Put into a big saucepan and pour half a glass of water. Boil it for about 30 minutes. At the end, add the sugar. When the puree is ready to transfer into jars and turn off. Pasteurize the puree.
Źródło:http://kalejdoskoprenaty.blogspot.com/2013/08/przecier-z-pomidorkow-koktajlowych.html