ßßß
Składniki:600 g musu owocowego*200 g mąki200 g mąki razowej150 g cukru trzcinowego3 czubate łyżki kakao6 łyżek oleju1 jajko** (od kur z wolnego wybiegu)2 łyżeczki sody* o tej porze roku można użyć mrożonych owoców albo musu z jabłek, ma mieć raczej płynną konsystencję** jajko dodałam asekuracyjnie, sądzę że można je pominąć albo czymś zastąpić i muffiny też wyjdąWymieszać suche składniki: mąkę, cukier, kakao i sodę, oddzielnie wymieszać składniki mokre: owoce, jajko i olej. Składniki mokre dodać do suchych, dobrze wymieszać. Papilotki napełniać do 2/3 wysokości, piec w 180 C do suchego patyczka.
Koszt: zależy głównie od użytych owoców, ok. 8-15 zł; otrzymałam 16 muffinów.