Wykonanie
Ale mnie naszła wariacja - żeby z
kaszy jaglanej zrobić a'la nutellę. Alem wymyśliła...Ha, efekt finalny przeszedł moje oczekiwania.Nie dość, że jest pyszne, to do tego wszystkiego naturalne i bez dodatku
cukru.Nic tylko wyjadać łyżką :)PS. To coś nie będzie smakować wszystkim- z góry uprzedzam :)Co trzeba?1 szklanka
kaszy jaglanej (ok. 200 g)100 g
gorzkiej czekolady4 łyżki prawdziwego
kakao2
banany1 łyżka
soku z cytrynyszczypta
soliCo i jak?
Kaszę gotować w 2 szklankach wrzątku z dodatkiem
soli przez 10-12 minut.Odstawić, ostudzić.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej.Do dużej miski włożyć wszystkie składniki, zblendować. Uwaga-
kaszę dodawać na końcu- stopniowo, by zobaczyć jaka konstystencja i smak Wam pasuje.Smacznego!