Wykonanie
Dałam radę! Wcale nie było tak źle. bo wiadomo lekcje organizacyjne, zobaczymy co będzie za tydzień :>(dzięki za Wasze wsparcie :*)a dziś chyba pierwszy raz miałam mały konflikt z omletem, haha!Już myślałam, że wyląduje w koszu, albo będzie w kilku częściach, bo jakoś tam nie umiałam go przewrócić na drugą stronę.ale nawet jakoś dało się go uratować :>Mimo, że nie był tak puszysty, był przepyszny!no i te
śliwki w miodzie <3

PRZEPIS125g
ricottyjajko50g
mąkiłyżka miodu/cukruszczypta proskzu do pieczenia1/4 szkl
mlekaśliwkiłyżka
miodułyżka
wodyWszystkie składniki zmiksować, przelać na patelnię, smażyć na rozgrzanej patelni z każdej strony około kilka minut. Przełożyć na talerz.
Śliwki umyć, przekroi na pół, wyjąć pestki. Przełożyć do garnuszka, dodać
wodę i
miód, smażyć około 5-7 minut. Wyłożyć na omlecik.A dziadek znów wczoraj przyniósł duużó
śliwek. Zatem dziś smażę kolejne powidła. No i czekośliwkę (koniecznie!) :D