ßßß
Przepis zanotowałam oglądając gotującego Buddy Valastro - jest to potrawa jego cioci. Kurczak jest soczysty, aromatyczny, po prosty smaczny. Jest to jedne z ulubionych dań mojego męża :DSkładniki:4 nogi kurczaka przedzielone na udka i podudzia1 słoik papryki konserwowej2 jajkabułka tarta z przyprawamisól, pieprz do smakuPiekarnik rozgrzać do 200 ° C. Kurczaka obrać ze skóry, oprószyć kurkumą, popieprzyć i posolić. Panierować w roztrzepanych jajkach z tartym parmezanem i bułce tartej z przyprawami. Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć kurczaka po ok. 5 min. z każdej strony, aż się zrumieni na złoty kolor.Kurczaka przełożyć do brytfanny, polać zalewą z papryki konserwowej i piec 15 min w piekarniku. Po tym czasie należy dodać paprykę konserwową i naczynie nakryć folią, w której zrobić dziurki widelcem, aby para miała gdzie uchodzić. Piec kolejne 30 min.Smacznego :)Źródło przepisu: Buddy Valastro