Wykonanie

Przepis zanotowałam oglądając gotującego Buddy Valastro - jest to potrawa jego cioci.
Kurczak jest soczysty, aromatyczny, po prosty smaczny. Jest to jedne z ulubionych dań mojego
męża :DSkładniki:4 nogi
kurczaka przedzielone na udka i podudzia1 słoik
papryki konserwowej2
jajkabułka tarta z
przyprawamisól,
pieprz do smakuPiekarnik rozgrzać do 200 ° C.
Kurczaka obrać ze skóry, oprószyć
kurkumą, popieprzyć i posolić. Panierować w roztrzepanych jajkach z tartym
parmezanem i
bułce tartej z
przyprawami. Rozgrzać
oliwę na patelni i smażyć
kurczaka po ok. 5 min. z każdej strony, aż się zrumieni na złoty kolor.
Kurczaka przełożyć do brytfanny, polać zalewą z
papryki konserwowej i piec 15 min w piekarniku. Po tym czasie należy dodać
paprykę konserwową i naczynie nakryć folią, w której zrobić dziurki widelcem, aby para miała gdzie uchodzić. Piec kolejne 30 min.Smacznego :)Źródło przepisu: Buddy Valastro