Wykonanie

Idealny dodatek do
mięs, drobiu i
ryby.Składniki na 4 - 6 porcji:2 łyżki
masła450 g
marchewki obranej i pokrojonej w plasterki o grubości 5 mm1 łyżka
cukrusól i
pieprz250 ml
wody mineralnej gazowanej
Masło roztopić na średnio
ostrym ogniu w garnku o grubym dnie. Wrzucić
marchewkę, domieszać
cukier,
sól i
pieprz do smaku.Wlać tyle
wody mineralnej aby pokryła
marchewkę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na średni i gotować do miękkości bez przykrycia,od czasu do czasu mieszając, aż całą
woda zostanie wchłonięta.
Marchewkę powinna pokryć cienka glazura.Spróbować i w razie potrzeby doprawić. Przełożyć na półmisek.Smacznego :)Źródło przepisu: "Smaki Francji"