ßßß

Składniki:filet z piersi indyka120 g sera feta10 suszonych pomidorówkilka gałązek świeżej bazyliikilka plastrów szynki parmeńskiejzielona czubrica lub sólpieprz czarny mielonyoliwa z oliwekPrzygotowanie:Filet z indyka rozkroić na pół (nie przecinać do końca), przykryć grubą folią i rozbić tłuczkiem do mięsa.Mięso oprószyć pieprzem z obu stron, wewnętrzną część rolady posypać czubricą lub solą. Soli użyć w niewielkiej ilości, bo feta i szynka są bardzo słone.Na połowie płata mięsa ułożyć pokruszoną fetę, suszone pomidory i liście bazylii .Zrolować filet, rozpoczynając od części z nadzieniem, tak aby było w samym środku.Owinąć roladę szynką parmeńską i posmarować oliwą .Roladę piec bez przykrycia 30 minut w temperaturze 200 stopni, a następne 30 minut w temperaturze 170 stopni. Jeśli szynka zacznie się zbyt mocno przypiekać, nakryć roladę folią aluminiową.Po zakończeniu pieczenia pozostawić jeszcze kilka minut w piekarniku, aby mięso ,,odpoczęło".Smacznego