Suszone grzyby w cieście, muszą obowiązkowo pojawić się na wigilijnym stole mojej rodziny. To taka potrawa, która znika z półmiska jako pierwsza i nigdy nie udało się jej przygotować wystarczająco dużo ;)Składniki:2 garści kapeluszy suszonych grzybów1/2 łyżeczki soli2-3 szklanki wodyCiasto piwne:1 szklanka mąki pszennej1 szklanka jasnego piwa1 jajko eko1/2 łyżeczki soliolej rzepakowy lub ryżowy do smażeniaPrzygotowanie:Grzyby namoczyć wodzie, następnie dodać sól i gotować do miękkości.Grzyby odcedzić na sicie, z wywaru z grzybów można przygotować zupę grzybową.Połączyć składniki ciasta. Przełożyć grzyby do ciasta.Smażyć grzyby, nakładając je łyżką na patelnię wraz z ciastem.Po usmażeniu na rumiano, osączać na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju.Smacznego