Wykonanie
Mini tartinki niezależnie od dodatków są świetną propozycją na danie imprezowe. Wystarczy przygotować 2-3 pasty o wyrazistych smakach, nałożyć na
spody z
ciasta francuskiego i kilka półmisków maleńkich przekąsek, powstaje ekspresowo.


Składniki:opakowanie
ciasta francuskiegoCzerwona pasta, zmiksować następujące składniki:1 łyżka
serka naturalnego typu Philadelphia2 łyżki czerwonego pesto (przepis znajdziesz tutaj)Zielona pasta, zmiksować następujące składniki::1 dojrzałe
avocadosok z 1/2
limonkisól do smakuDo przybrania:
koperek,
czarne oliwki,
chilliPrzygotowanie:Z
ciasta francuskie wykroić kwadraty i wyłożyć je do foremek na mini babeczki (rogi kwadratów powinny wystawać do góry).Na ciasto nałożyć kawałki pergaminu i wsypać łyżeczkę
grochu, aby podczas pieczenia ciasto nie zmieniło kształtu.Piec w temp 180 stopni 15 minut.Na upieczone
spody tartinek nakładać pasty i udekorować dodatkami.Smacznego