ßßß Cookit - przepis na Mini tartinki z ciasta francuskiego

Mini tartinki z ciasta francuskiego

nazwa

Wykonanie

Mini tartinki niezależnie od dodatków są świetną propozycją na danie imprezowe. Wystarczy przygotować 2-3 pasty o wyrazistych smakach, nałożyć na spody z ciasta francuskiego i kilka półmisków maleńkich przekąsek, powstaje ekspresowo.
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
Czerwona pasta, zmiksować następujące składniki:
1 łyżka serka naturalnego typu Philadelphia
2 łyżki czerwonego pesto (przepis znajdziesz tutaj)
Zielona pasta, zmiksować następujące składniki::
1 dojrzałe avocado
sok z 1/2 limonki
sól do smaku
Do przybrania: koperek, czarne oliwki, chilli
Przygotowanie:
Z ciasta francuskie wykroić kwadraty i wyłożyć je do foremek na mini babeczki (rogi kwadratów powinny wystawać do góry).
Na ciasto nałożyć kawałki pergaminu i wsypać łyżeczkę grochu, aby podczas pieczenia ciasto nie zmieniło kształtu.
Piec w temp 180 stopni 15 minut.
Na upieczone spody tartinek nakładać pasty i udekorować dodatkami.
Smacznego
Źródło:http://codziennik-kuchenny.blogspot.com/2013/12/mini-tartinki-z-ciasta-francuskiego.html