Wykonanie

Prawdę mówiąc to byłam pewna, że przepis na domową
wegetę już dawno umieściłam na blogu. W wielu moich przepisach widnieje w liście składników. Używam jej przede wszystkim do dań
mięsnych, zup i
sosów, ale także do różnego rodzaju sałatek. Przygotowanie takiej mieszanki zajmuje naprawdę niewiele czasu, a jesteśmy pewni co jemy, bo w kupnej wegecie to przede wszystkim dominuje
sól, glutaminian
sodu i konserwanty. Domowa składa się z
suszonych warzyw i dobrej jakości przypraw z wyważoną dawką
soli. Podaję przepis, który odpowiada mojemu smakowi, dobór przypraw i ich ilość można spokojnie modyfikować w/g własnych preferencji kulinarnych. Polecam :)Składniki-
włoszczyzna suszona 100gram- 1,5 łyżeczki suszonego
lubczyku- 4 łyżeczki
soli morskiej gruboziarnistej- 1 łyżeczka suszonej
cebuli,- 1 łyżeczka
czosnku granulowanego- szczypta mielonej
czerwonej papryki- 0,5 łyżeczki
kurkumyWykonanie
Włoszczyznę wraz z
lubczykiem przekładam do pojemnika blendera i miksuję do zyskania pożądanej grubości, dodaję
sól i pozostałe
przyprawy, jeszcze chwilkę mieszam. Gotową
przyprawę przekładam do czystych i suchych słoiczków.Polecam :)
