Wykonanie
Pieczarki,
jajka,
zielona cebulka,
majonez, wyszło pyszne smarowidło. Jak już nam się znudzą zwykłe kanapki i nie mamy pomysłu, proponuję tę pastę. Fajna, smarowna i bardzo smaczna. Szybka i niedroga. Polecam :)Składniki-
pieczarki 30 dkg-
jajka 4 szt.-
zielona cebulka kilka łodyżek wraz z białą częścią(poza sezonem oczywiście może być zwykła biała
cebula)-
majonez-
sól,
pieprz-
olejWykonanie
Pieczarki oczyszczam, myje i ścieram na tarce o grubych oczkach. Podsmażam na łyżce
oleju, do odparowania
wody, przyprawiam. Studzę.
Jajka gotuje na twardo ( 10 minut. ), studzę, obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach.
Cebulkę kroję bardzo drobniutko. Do miseczki
daje starte
jajka, ostudzone i odciśnięte z ewentualnego tłuszczu
pieczarki, pokrojoną
cebulkę i łyżkę
majonezu. Mieszam, doprawiam.Podaję z ulubionym
pieczywemSmacznego :)