Wykonanie

Bardzo smaczne, delikatne i chrupiące kotleciki. Proste i szybkie w przygotowaniu. Przepis na te kotleciki odkryłam parę lat temu na tej stronie i na stałe weszły do naszego menuPasują i na obiad i na kolację. U mnie dziś na obiad były w towarzystwie pieczonych ziemniaczków i surówki z
marchewki. Oto moja wersja. Polecam :)Składniki ( na 10 sztuk kotlecików średniej wielkości-
jajka ugotowane na twardo 9 szt.-
jajka surowe 2 szt.-
zielona cebulka pół pęczka-
bułka tarta- domowa
wegeta,
czosnek granulowanyWykonanie
Jajka na twardo starłam na tarce o grubych oczkach, do
jajek wbiłam dwa surowe
jajka, dodałam posiekaną
zieloną cebulkę,
wegetę,
czosnek i około 4 łyżek
bułki tartej. Wszystko dokładnie wymieszałam. Następnie uformowałam lekko spłaszczone kotleciki. Każdy kotlet opanierowałam w
bułce tartej. Smażyłam na średnio rozgrzanym
oleju do zrumienienia.Smacznego :)