Wykonanie
Zapraszam na pyszną, karmelizowaną
marchew. Jest to wspaniała przystawka lub dodatek do dań głównych.
Słodycz i aromaty, wydobywające się z patelni podczas smażenia, zachęcają do jej skosztowania wszystkich, nawet tych, którzy za marchwią nie przepadają.Polecam gorąco.Składniki:1 kg
młodej marchwi2 łyżki
masła2 łyżeczki
cukru trzcinowego1 szczypta
cynamonu1 szczypta
curry1/2 łyżeczki
soli morskiejWykonanie:Obrać
marchew, zostawić zielone końcówki, opłukać. Ułożyć w garnku
marchew, zalać wrzątkiem, dodać pól łyżeczki
soli morskiej i pól
cukru trzcinowego. Gotować około 15 minut. Na patelni rozpuścić
masło, dodać resztę
cukru, chwilę karmelizować. Odcedzoną
marchew przełożyć do patelni, oprószyć
cynamonem oraz
curry i chwile smażyć do zrumienienia.
Smacznego.