Wykonanie
Jakiś czas temu zakupiłam naprawdę fajną książkę "
Makarony" Drouet Valery i Viel Pierre-Louis. Już dawno miałam Wam napisać jej recenzję, ale przez chorobę dziecka kompletnie nie mogłam znaleźć na to czasu (więcej gotowałam, mniej mogłam pisać:)

Jeśli zastanawiacie się nad kupnem tej książki, koniecznie zapoznajcie się z moją recenzją.

Przede wszystkim książka jest bardzo ładnie wydana, do każdego przepisu dołączone jest bardzo apetyczne zdjęcie. Zachęcają mnie nawet
owoce morza, za którymi nie przepadam!Książka "
Makarony" moim zdaniem jest lekturą, dzięki której możemy naprawdę pogłębić swoją wiedzę. Nie chodzi tylko o skopiowanie przepisu zawartego w książce. Dzięki niej nauczymy się jak robić najlepszy
makaron, jak go gotować, suszyć, barwić.. Znajdziemy nawet przepisy na podstawowe sosy, które moim zdaniem powinien znać każdy oraz dowiemy się z jakim
winem podawać konkretne danie.

Książka jest pełna
wiedzy i informacji, które wcale nie przytłaczają i czyta się je wręcz ekspresowo.Do tej
pory zrobiłam z niej dwa dania i przyznam, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Obydwa zupełnie różne, każde pyszne.Jedno z nich -
makaron z pesto
sardynkowym i
konfiturą czosnkową znajdziecie tutaj na blogu, drugie wkrótce się pojawi.Co jest najfajniejsze w książce?Podział na dwie części -
makarony gotowe oraz własne wyroby. W pierwszej części znajdziemy przepisy na sosy i zapiekanki z użyciem kupnego
makaronu, w drugiej natomiast w każdym przepisie jest dokładna instrukcja jak wykonać dany
makaron wraz z dodatkiem, z którym ma być serwowany.Podsumowując:książka wydana jest bardzo fajnie, ma dużo apetycznych i przydatnych zdjęćnie przytłacza, zachęca do gotowaniasprawdzone do tej
pory przeze mnie przepisy są rewelacyjneidealnie nadaje się na prezent dla
bliskich lub dla siebie :)






