ßßß Cookit - przepis na Gotowanie

Gotowanie

nazwa

Wykonanie

Pierwszy tydzień pracy minął wspaniale, no pomijając fakt dolegliwości żołądkowych, które zafundował mi synuś (przyniósł jakieś dziadostwo ze żłobka). Trochę mnie zmogło, ale ponieważ wiedziałam, że M. wróci głodny, a miałam karkówkę, postanowiłam zrobić mu pyszne danie z grilla.
Filozofią tutaj była marynata, mięso w niej leżało długo, dzięki czemu było naprawdę wspaniałe (spróbowałam pomimo mdłości - tak pachniało, że nie mogłam się powstrzymać).
Znowu muszę Was przeprosić za zdjęcie, była u nas Teściowa i chciałam zrobić je jak najszybciej żeby uniknąć pytań:)
Potrzebujemy:
5 plastrów karkówki
5 łyżek ketchupu pikantnego
1 łyżeczkę czerwonej papryki w proszku
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
szczyptę ziół prowansalskich
Wszystkie składniki marynaty wsypujemy do torebki foliowej, wkładamy do niej plastry mięsa i mieszamy bardzo dokładnie. Odkładamy do lodówki na godzinę (im dłużej tym lepiej). Następnie wyjmujemy, układamy na grillu i grillujemy. W grillu elektrycznym (piekarnikowym) grillowałam 15 minut z jednej strony i 5 minut z drugiej. Jednak czas zależy od rodzaju sprzętu. Smacznego!
Źródło:http://www.kuchnia-elexis.com/2012/10/jak-mozna-nie-lubic-karkowki-z-grilla.html