Wykonanie
Był już
sorbet malinowy i
truskawkowy , tym razem gościł u nas
sorbet jagodowy:) Uwielbiam
sorbety, są idealne na upalne dni, na wieczorny odpoczynek i na sprawienie, aby mojemu M. śmiały się oczy do jedzenia. Mój
sorbet jest mniej zmiksowany niż poprzednie, są w nim kawałki
jagód i przyznam, że ma to swój urok. Niestety co włączałam blender to mój prawie roczny synuś robił podkówkę i szykował się do płaczu. Próbowałam śpiewać przy tym, tańczyć..no ale blender to blender, strach się bać i tyle:)

Potrzebujemy:

1/4 kg
jagód3 łyżki
cukru3 łyżki
wódkisok z 1/2
cytryny1.
Jagody dokładnie myjemy

2. Dodajemy
cukier,
wódkę i
sok z cytryny i miksujemy blenderem.

3. Przelewamy do foremek i wstawiamy do zamrażalnika. Co jakiś czas mieszamy łyżeczką (zanim zamarznie). Gotowe, smacznego!