Wybaczcie mi moją nieobecność, trochę chorowałam i miałam jak zwykle sporo spraw na głowie, a do tego zgubiłam aparat fotograficzny:) Same przeciwności, ale nareszcie oto jestem z autorskim przepisem. Sos sama wymyśliłam i razem z M. stwierdziliśmy, że jest wprost pyszny. Na pewno jeszcze powtórzę ten przepis. Najdłużej czasu zajmuje gotowanie makaronu, reszta to dosłownie kilka minut.Potrzebujemy:2 pęczki koperku1 puszkę tuńczyka w sosie własnym1 serekmascarpone1 śmietanę kremówkę2 trójkąciki serka topionegosól i pieprzKoperek drobno siekamy. Na patelni na niewielkiej ilości oleju odrobinę podsmażamy odsączonego tuńczyka z puszki. Dodajemy serekmascarpone, całą śmietanę kremówkę i serek topiony.Wsypujemy posiekany koperek i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, gotujemy aż serek topiony całkowicie się rozpuści.Podajemy z makaronem, proponuję ten zdrowszy - pełnoziarnisty. Smacznego!