ßßß Cookit - przepis na Gotowanie

Gotowanie

nazwa

Wykonanie

Wybaczcie mi moją nieobecność, trochę chorowałam i miałam jak zwykle sporo spraw na głowie, a do tego zgubiłam aparat fotograficzny:) Same przeciwności, ale nareszcie oto jestem z autorskim przepisem. Sos sama wymyśliłam i razem z M. stwierdziliśmy, że jest wprost pyszny. Na pewno jeszcze powtórzę ten przepis. Najdłużej czasu zajmuje gotowanie makaronu, reszta to dosłownie kilka minut.
Potrzebujemy:
2 pęczki koperku
1 puszkę tuńczyka w sosie własnym
1 serek mascarpone
1 śmietanę kremówkę
2 trójkąciki serka topionego
sól i pieprz
Koperek drobno siekamy. Na patelni na niewielkiej ilości oleju odrobinę podsmażamy odsączonego tuńczyka z puszki. Dodajemy serek mascarpone, całą śmietanę kremówkę i serek topiony.
Wsypujemy posiekany koperek i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, gotujemy aż serek topiony całkowicie się rozpuści.
Podajemy z makaronem, proponuję ten zdrowszy - pełnoziarnisty. Smacznego!
Źródło:http://www.kuchnia-elexis.com/2012/05/kremowy-sos-koperkowy-z-tunczykiem.html