Zanim na ulicach pojawiły się kebaby i inne shoarmy, w mało zachęcających budkach można było kupić pyszne zapiekanki . Nie były one zbyt skomplikowane ani szczególnie wymyślne, a i tak przyciągały tłumy. I właśnie na taką zapiekankę poczułam chęć i postanowiłam ją odtworzyć. Idealne na mniej zdrowe śniadanie :)Smak z podstawówki, gdzie za 3 zł można było kupić długaśną zapiekankę, a i na picie jeszcze wystarczyło.Składniki:bagietka, albo inna podłużna bułkapieczarkikoncentrat pomidorowyżółty seroregano, bazyliasól, pieprzoliwa z oliwekSposób przyrządzania:Bagietka przekrawamy wzdłuż. Smarujemy cienko koncentratem pomidorowym.Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Kładziemy na bagietkę. Dodajemy szczyptę oregano, bazylii, soli i pieprzuBułki przekładamy na wyłożoną papierem blachę i posypujemy startym serem. Bagietki delikatnie kropimy oliwą z oliwek.Pieczemy około 10 minut w temp. 170-180stopni.Smacznego