Wykonanie

Dziś w
serii "Facet w kuchni" pochodzące z Włoch a dokładnie Wenecji Tiramisu!Deser posiadający wiele zalet,
między innymi: prostota wykonania czy też cudowny smak.Składniki:2 opakowania
biszkoptów500 g
serka mascarpone300 ml
śmietanki 30%150 g
cukru pudruKakao do wypieków
Kawa rozpuszczalnejZanim sposób przygotowania, szybka anegdota! Gdy robiłem swoje pierwsze tiramisu zamiast
kawy rozpuszczalnej dodałem
kawę sypaną przez co wszyscy którzy spróbowali mojego deseru musieli pogodzić się z fusami po
kawie między zębami :)Sposób przygotowania:Do miski wlewamy
śmietankę (co ważne, musi być ona schłodzona) i miksujemy aż to ubicia. Następne dodajemy do ubitej już
śmietany serek mascarpone,
cukier puder i ponownie miksujemy aż to otrzymania jednolitej masy. W
między czasie parzymy
kawę i nasączamy nasze
biszkopty. Gotowe
biszkopty układamy na dnie naczynia w którym przygotowujemy nasze tiramisu. Na rozłożone
biszkopty wykładamy część kremu i na to znowu nasączone
biszkopty. Ilość warstw musicie uzależnić od naczynia w jakim przygotowujecie tiramisu. Gotowe tiramisu posypujemy posypujemy
kakao, wkładamy na 2 godziny do lodówki i gotowe.Pamiętajcie
kawa rozpuszczalna, nie sypana :)!Smacznego!




Śledź Nas na: