Wykonanie

Jak już mąż coś wymyśli to zawsze wychodzi poezja : ) Jak widać :)Muszle
makaronowe w prostym, aksamitnym pesto przyrządzonym z
fety, świeżej
pietruszki i
oliwy. Do tego
zielone szparagi smażone na dobrej
oliwie. Czego chcieć więcej? Zaledwie 15 minut pracy a tyle radości z jedzenia :)***Pasta with
feta and parsley pestoWhen my husband mulls over a new recipe there is always a poetry that comes out of it. :)As you can see :)Pasta shells in a simple,velvety pesto prepared with
feta,fresh parsley and
olive oil. We also added a few green asparagus fried in good
olive oil. What do you want more? Just 15 minutes of work and so much fun ! :)

Czas przygotowania: 15 minutCzego potrzebujesz na 2 porcje?
makaron muszle lub inny dowolny170 g
sera feta (3/4 opakowania)pęczek świeżej
pietruszkiok. 3 łyżek
oliwy8
zielonych szparagów, odkroić twarde końcówki i pokroić je na kawałki
oliwa do smażeniaCo teraz?1.
Makaron ugotować al dente.2. W międzyczasie podsmażyć
szparagi na
oliwie - ok. 3-4 minuty.3.
Fetę,
pietruszkę i
oliwę zmiksować na gładką masę.4. Wymieszać
makaron z naszym pesto, dodać
szparagi i podawać :)5. Ewentualnie można doprawić
gałkę muszkatołową.Pasta with
feta and parsley pestoPreparation
time: 15 minutesWhat do you need for 2 servings ?any pasta170 g
feta cheese(3/4 pack)a bunch of fresh parsleyabout 3 tablespoons of
olive oil8 green asparagus, cut off hard ends and cut the ends into pieces
olive oil for fryingWhat now?1. Cook the pasta al dente .2 . In the meantime,fry the asparagus in
olive oil - about 3-4 minutes.3. Blend
feta, parsley and
olive oil to a smooth paste .4 Mix the pasta with our pesto,add the asparagus and
serve :)5 You can also spring with the nutmeg .