Wykonanie
Rzadko kiedy jadam
kaszkę kukurydzianą, dlatego też tak bardzo mi smakuje za każdym razem, gdy ją przyrządzę. Na dziś zrobiłam
orzechowy pudding - z dodatkiem mielonych
orzechów laskowyc h oraz z nutą
wanilii . Całość umieściłam w słoiczku i przełożyłam domowymi powidłami z
śliwką i
gorzką czekoladą . Rano już tylko sięgnęłam po gotowe śniadanie i rozkoszowałam się jego smakiem :)
waniliowo-
orzechowy*
pudding z
kaszki kukurydzianej przełożony domowymi czekoladowymi powidłami śliwkowymi podany z
śliwkamivanilla-hazelnut* polenta served with homemade chocolate plum jam and plums*na
waniliowym mleku migdałowym oraz z mielonymi
orzechami laskowymi*with vanilla almond milk and ground hazelnuts
pudding: 4 łyżki
kaszki kukurydzianej ugotowane na szklance
waniliowego mleka migdałowego z łyżeczką
syropu klonowego oraz łyżką mielonych
orzechów laskowychpowidła: 4-5
śliwek duszone na średnim ogniu ok. 30 min., na koniec wymieszane z kostką
gorzkiej czekolady 85%~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Z dzisiejszym dniem pozostaje równe 15 dni wakacji. Jednak nie ma co odliczać i zaprzątać sobie myśli, że zaraz znowu zacznie się to 'szkolne szaleństwo', które swoją
drogą można zauważyć już w sklepach. Całkiem szczerze - bardzo chętnie
wrócę do szkoły, ale na razie jeszcze korzystam z wakacyjnego odpoczynku. Dziś niedziela =
kawa, książka, relaks... :)Przyjemnego dnia!