ßßß
waniliowo-orzechowy* pudding z kaszki kukurydzianej przełożony domowymi czekoladowymi powidłami śliwkowymi podany z śliwkamivanilla-hazelnut* polenta served with homemade chocolate plum jam and plums*na waniliowym mleku migdałowym oraz z mielonymi orzechami laskowymi*with vanilla almond milk and ground hazelnutspudding: 4 łyżki kaszki kukurydzianej ugotowane na szklance waniliowego mleka migdałowego z łyżeczką syropu klonowego oraz łyżką mielonych orzechów laskowychpowidła: 4-5 śliwek duszone na średnim ogniu ok. 30 min., na koniec wymieszane z kostką gorzkiej czekolady 85%~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Z dzisiejszym dniem pozostaje równe 15 dni wakacji. Jednak nie ma co odliczać i zaprzątać sobie myśli, że zaraz znowu zacznie się to 'szkolne szaleństwo', które swoją drogą można zauważyć już w sklepach. Całkiem szczerze - bardzo chętnie wrócę do szkoły, ale na razie jeszcze korzystam z wakacyjnego odpoczynku. Dziś niedziela = kawa, książka, relaks... :)Przyjemnego dnia!