Wykonanie
Dzisiejsze śniadanie to totalna improwizacja. Nagle nabrałam ochoty na owsiankę z
tofu, więc wymieszałam składniki, zapiekłam i już na rano gotowe! Upały trwają, więc wtedy najlepiej wyciąga mi się z lodówki schłodzone śniadanie, choć miseczką ciepłego nigdy nie pogardzę :) Smaki w mojej owsiance to
banan i
kawa . W środku ziarna kakaowca, na wierzchu zaś
orzechy pekan, a całość oprószona
kakao . Niczym tiramisu? Coś w tym rodzaju ;)


pieczona
bananowo-kawowa owsianka z
tofu, ziarnami kakaowca i pekanami oprószona
kakaobaked
banana-coffee oatmeal with
tofu, cocoa nibs and pecans sprinkled with cocoa

Składniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- ok. 120-150g
tofu naturalnego- dojrzały
banan- łyżka
kawy rozpuszczanej (
espresso)- łyżka
syropu klonowego- łyżeczka ziaren kakaowca- ok. 4 łyżek
mleka (roślinne w wersji vegan)- dowolne
orzechy (na wierzch)
Banana oraz
tofu rozgnieść. Połączyć z resztą składników, dokładnie wymieszać. Przełożyć do naczynka do zapiekania/foremki (jeśli nie jest silikonowa - wysmarować lekko olejem/oliwą lub wyłożyć papierem do pieczenia). Na wierzch ułożyć
orzechy. Piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 30 min. Ostudzić i jeść od razu lub wstawić na noc do lodówki. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Odpoczywam. Przy takiej pogodzie nawet nie da się nic zrobić. Moim orzeźwieniem
arbuz, który zawsze czeka i chłodzi się w lodówce. U Moniki sporo ich zjadłyśmy :D Swoją
drogą, czas dziś uzupełnić zapasy
owoców! :)...będzie mi brakować teraz tych wspólnych poranków. Relacja i śniadania tutaj ;)