Wykonanie
Dziś rano smażę sernikowy placek, który kiedyś w formie placuszków robiłam. Trochę zmian wprowadziłam. Przede wszystkim w postaci
mąki kokosowej, która tu świetnie się sprawdziła. Jest delikatny i lekki. Trochę opadł, ale smaku mu to wcale nie ujmuje. Łatwo się go przewraca, gdyż wbrew pozorom jest gruby. Do tego proste dodatki -
masło orzechowe, chrupiąca i zdrowa granola owocowa oraz
płatki kokosowe . Po prostu cudownie smakował!




sernikowy placek
kokosowy z
masłem orzechowym, granolą
owocową oraz
płatkami kokosowymicheesecake coconut pancake with peanut butter, fruit granola and coconut flakes

Składniki:- 3 łyżki
mąki kokosowej (30g)- 2 łyżki
mąki owsianej (20g)-
jajko- łyżka miodu/syropu/itp.- 1/3 łyżeczki
sody oczyszczonej- 140g
serka twarogowego-
olej kokosowy do smażenia (może być inny)Składniki bardzo dokładnie ze sobą wymieszać. Patelnie rozgrzać i smażyć jeden duży placek (można też mniejsze) na
oleju kokosowym przez ok.7 min. z każdej strony pod przykryciem. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Tak zwyczajnie minął sobie dzień... Dziś już kolejny, nowy początek. Następna szansa by może coś zmienić w sobie, w życiu. Zawsze jest na to okazja. Kto wie co będzie jutro. Wszystko zależy od nas. Od tego jak chcemy postrzegać życie, jak ono ma wyglądać. Pozytywnie patrząc na świat, starajmy się wprowadzać jak najwięcej szczęścia.Żeby zmienić coś w swoim życiu, trzeba zapomnieć o tym ile jest do stracenia.