Wykonanie
Wstaję rano i nie ma światła. Ooo, jest! Nie...jednak nie tam gdzie bym chciała, żeby było. Piec i piekarnik nie działa, w moim pokoju też brak światła, tylko w części domu jest prąd. Co by tu zjeść na śniadanie...? Biorę wiejski, dorzucam
banana, dodaję
kakao i
syrop - miksuję i gotowe. W konsystencji coś jak smoothie albo po prostu - gęsty krem
bananowy z
serka wiejskiego . Jednak czegoś jeszcze tu brakuje...gdzie orzechy? gdzie płatki? zboże? Sięgam po świeży domowy
chleb, smaruję
masłem orzechowym . Tak! Teraz już jest idealnie :)




krem -
serek wiejski + banan+
kakao +
syrop klonowy, domowy
chleb 100% żytni z
masłem orzechowymcream - cottage cheese +
banana + cocoa + maple
syrup, homemade 100 % rye bread with peanut butterTo nie moja pierwsza przygoda z domowym
chlebem na zakwasie. Tym razem już długotrwała. Odnalazłam swój ulubiony
chleb, choć pewnie i tak jeszcze nie raz zachwyci mnie smak innego.Ten - upieczony w tym tygodniu już 2
razy. W 100% żytni, w środku nieco wilgotny i lepki z chrupiącą skórką.

100%
chleb żytni na zakwasieKorzystałam z przepisu znalezionego na kotlet.tv . U mnie nie z melasą, a
miodem.Godzinę po śniadaniu, światło wróciło ;)