Wykonanie
Kukurydziane i chrupiące! Dokładnie tak! Pyszne, delikatne placuszki z dodatkiem
płatków kukurydzianych . Podane z naturalnie słodkim,
daktylowym twarożkiem grani oraz surowymi
pistacjami .
Mąka kukurydziana ma w sobie coś, że takie zwykłe placuszki smakują jeszcze lepiej i ciekawiej, a dodatek
płatków jest zdecydowanie trafnym pomysłem :)



kukurydziane placuszki z
płatkami kukurydzianymi,
daktylowym twarożkiem grani* oraz surowymi
pistacjamicorn pancakes with corn flakes, dates grani cottege cheese* and raw pistachios*
twarożek grani plus
syrop daktylowy*grani cottege cheese plus date
syrup
Składniki:- ok. 1/2 szklanki
mąki kukurydzianej- spora garść
płatków kukurydzianych- 3 łyżki
jogurtu greckiego (kopiaste)- łyżeczka
syropu klonowego-
jajko- 1/3 łyżeczki
proszku do pieczenia- 1/3 łyżeczki
sody oczyszczonejSkładniki dokładnie ze sobą wymieszać, dodając na koniec
płatki kukurydziane, by nie zmiękły zbytnio. Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron. Smacznego!inspiracją chrupiące pancakes Maria'n, dziękuję :)Nadszedł wyczekiwany weekend.
Dynia się piecze, w domu cudownie pachnie i jest miła atmosfera, za oknem ciepło i jesiennie! Nawet obowiązki zdają się być jeszcze przyjemniejsze, kiedy wokoło jest tak pozytywnie :)Miłej soboty!