ßßß
Wiem, może i mało odkrywczy ten przepis, wszak warzywa potrafi pokroić każdy lub prawie każdy. Natomiast sposób podania jest trochę inny i jeżeli macie dosyć warzyw w postaci sałatki, to coś dla was. Do tego koperkowy sos jogurtowy i mamy warzywną ucztę.Składniki na 1 talerz:kawałek sałaty lodowej, pokrojonej w paski1/3 szklarniowego ogórka, obranego i pokrojonego na grube plastrypół żółtej papryki, pokrojonej w słupkikilka pomidorków koktajlowych, przekrojonych na półgarść ulubionych kiełków (u mnie lucerny)Warzywa ułożyć dookoła talerza, pośrodku zostawiając miejsce na pojemnik z sosem.1 szklanka jogurtu naturalnego 0 % tłuszczuprzyprawa do sałatekodrobina chrzanu lub majonezu (w wersji mniej dietetycznej)1 łyżeczka soku z cytrynydużo siekanego koperkusól i pieprz, do smakuWszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Sos przełożyć do kubeczka i ustawić pośrodku talerza.Przechowywać w lodówce.Życzę smacznego!
