Wykonanie

Wiem, może i mało odkrywczy ten przepis, wszak warzywa potrafi pokroić każdy lub prawie każdy. Natomiast sposób podania jest trochę inny i jeżeli macie dosyć warzyw w postaci sałatki, to coś dla was. Do tego
koperkowy sos jogurtowy i mamy warzywną ucztę.Składniki na 1 talerz:kawałek
sałaty lodowej, pokrojonej w paski1/3 szklarniowego
ogórka, obranego i pokrojonego na grube plastrypół
żółtej papryki, pokrojonej w słupkikilka
pomidorków koktajlowych, przekrojonych na półgarść ulubionych
kiełków (u mnie lucerny)Warzywa ułożyć dookoła talerza, pośrodku zostawiając miejsce na pojemnik z sosem.1 szklanka
jogurtu naturalnego 0 % tłuszczu
przyprawa do sałatekodrobina
chrzanu lub
majonezu (w wersji mniej dietetycznej)1 łyżeczka
soku z cytrynydużo siekanego
koperkusól i
pieprz, do smakuWszystkie składniki wymieszać, doprawić
solą i
pieprzem. Sos przełożyć do kubeczka i ustawić pośrodku talerza.Przechowywać w lodówce.Życzę smacznego!

