Co zrobić z czekoladową pavlovą, która się nie udała? Dobrym pomysłem jest angielski deser "Eton Mess". Tradycyjnie przygotowuje się go z truskawek, ubitej kremówki i białych bez, ale przecież można zrobić wariację na ten temat. I tak oto powstał czekoladowo-malinowy Eton Mess. Bardzo szybki do wykonania, kiedy ma się już bezę.Składniki na 4 porcje:250-300 g malin3 łyżki soku malinowego (użyłam gotowego EcoMedica)3 łyżki nalewki malinowej350 g śmietany kremówki2 łyżeczki cukru pudru1 łyżeczka ekstraktu waniliowegopokruszona czekoladowa bezawiórki z białej czekolady do dekoracji, opcjonalnieMaliny zalać sokiem malinowym oraz nalewką i odstawić na pół godziny. 12 całych malin odłożyć do dekoracji. Śmietanę ubić na półsztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i ekstrakt. Do śmietany dorzucić owoce wraz z sokiem i delikatnie wymieszać.Na dno pucharków wsypać warstwę pokruszonych bez, na to ułożyć po dwie łyżki śmietanki z malinami. Czynność powtórzyć. Wierzch udekorować odłożonymi malinami. Posypać wiórkami z białej czekolady. Podawać od razu.Życzę smacznego!