Wykonanie
Po robionych ostatnio pikantnych kebabach zostało mi do zagospodarowania kilka placków tortilli. Zaczęłam się zastanawiać, czy nie można by ich przerobić na nachos, a że dr google potwierdził moją hipotezę, już po kwadransie mogliśmy zajadać się cieplutkimi i chrupiącymi
chipsami:)Koniecznie wypróbujcie!
Potrzebne będą:kilka placków tortilli (z jednego wychodzi 8 dużych kawałków)ok. 5-10 dag
żółtego serasólpapryka mielonasuszone
zioła (u mnie
bazylia)
oliwa z oliwek na dip:mały
jogurt1 ząbek
czosnku1 łyżka
musztardyPlacki należy podzielić na kawałki jak pizzę, posmarować je delikatnie
oliwą, oprószyć
solą,
papryką,
ziołami. Następnie posypać startym, bądź pokrojonym na wąskie paski
żółtym serem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 10-15 minut.Dip.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do
jogurtu wraz z łyżeczką
musztardy. Wymieszać.