Wykonanie
Inspiracją do jej przygotowania było oczywiście zbliżające się święto zakochanych. Wśród walentynkowego menu nie może zabraknąć składników zaostrzających nam apetyt na ... więcej, nie tylko w kulinarnej przestrzeni;)Specjalnie dobrane składniki z pewnością staną na wysokości zadania - zresztą oceńcie sami!

Składniki:2
łodygi selera naciowegomała kiść ciemnych
winogron1
gruszka1
banan2
mandarynkigarść
orzechów włoskichsos:3
suszone daktylesok z 1/2
cytrynyŁodygę selera (bez liści) przekroić wzdłuż na połowę, cienko pokroić.
Winogrona podzielić na połowy,
mandarynki na cząstki,
banan w półksiężyce,
gruszkę podzielić na połowę i pokroić i w plastry,
orzechy posiekać.
Daktyle drobno posiekać i zmiksować z
sokiem z cytryny. Przygotowanym sosem zalać przygotowane
owoce, dokładnie wymieszać (pomysł na sos z bloga: www.zdrowemotywacje.pl)