Wykonanie
Po pysznym
bezowym torcie z
bitą śmietaną i
malinami, w kolejnym, słodkim rozdaniu wystąpiły mini torciki
bezowe. W tym zimowym sezonie, świetnie sprawdziła się mrożona aronia. Przemrożone
owoce aronii
tracą jej naturalną cierpkość, rozmrożone nie
tracą specjalnie na jędrności - skórka jest zwarta, dopiero po przegryzieniu uwalnia sok zawarty w owocach. To było naprawę dobre posunięcie, wiem już do czego wykorzystam mrożone zapasy aronii:)Oczywiście możecie użyć dowolnych, sezonowych
owoców -
jagód, amerykańskich
borówek,
malin czy
truskawek.
Składniki:Przygotowaną pianę delikatnie nakładać na blaszkę formując z niej niewielkie kółka. Jeżeli chcemy podawać
bezy bez piętra, porcjujemy łyżką a łyżeczką robimy zagłębienie w środku (miejsce na późniejszą
śmietanę).Czas pieczenia można skrócić do 1 godziny - mniejsze krążki szybciej się pieką. Czas suszenia w piekarniku to około 2 godzin.Przekładając
bezowe krążki
bitą śmietana, poza
owocami aronii w środek włożyłam plastry
bananów. Mniam:)