Wykonanie
Kontynuując zapowiadany cyk Imprezowych Przekąsek, które z pewnością nie przełożą się na dodatkowe kilogramy, bo są niewielkie i lekkie - zapraszam na kolejną, szybką propozycję mini roladek z placków tortilli:)Roladki z tortilli

Składniki:placki tortilli (użyłam gotowych z
suszonymi pomidorami i
bazylią, przepis na samodzielne wykonanie tradycyjnych placków znajdziecie TUTAJ)chudy
twaróg ( lub
feta light)
serek śmietankowy (np.
ziołowy)plastry
szynki z indykapapryka konserwowarukola (lub inna
zieleninka;)
Sery połączyć ze sobą, dokładnie wymieszać, następnie rozłożyć warstwę na placku, na nią plastry
szynki, pokrojoną w plastry
paprykę i
rukolę. Zwinąć. Wstawić do lodówki na 30 minut, po tym czasie można porcjować na mniejsze roladki.