Wykonanie
Poniższa propozycja jest efektem mojej inwencji twórczej pod tytułem: co tu zrobić na obiad, z tego co akurat mam w lodówce? Z niekłamaną przyjemnością i bez cienia skromności komunikuję, że kolejny kulinarny eksperyment zakończony powodzeniem!:) I chociaż może nie przekonać Was moja mało udana fotka, to możecie uwierzyć mi na słowo, że doznania smakowe zdecydowanie przewyższyły wzrokowe;)
Składniki:1 podwójny
filet z kurczaka1 opakowanie
szpinak mrożony1 opakowanie
sera feta150 gram
śmietana 18 procdo smaku
oliwki czarne2 ząbki
czosneksól do smaku
pieprz do smaku2 łyżki
masłado smaku
vegetaSzpinak rozmroziłam i poddusiłam na
maśle, dodałam posiekany drobno
czosnek i delikatnie posoliłam.
Filet z kurczaka podzieliłam na mniejsze porcje, doprawiłam
vegetą. W naczyniu żaroodpornym ułożyłam połowę przygotowanego
szpinaku, następnie kawałki
kurczaka i przykryłam pozostałym
szpinakiem. Wstawiłam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut. Po tym czasie dodałam pokruszoną
fetę i pokrojone w plasterki
czarne oliwki. Całość zapiekłam jeszcze 10 minut i gotowe! :)