ßßß Cookit - przepis na Filet ze szpinakiem pod białą pierzynką

Filet ze szpinakiem pod białą pierzynką

nazwa

Wykonanie

Poniższa propozycja jest efektem mojej inwencji twórczej pod tytułem: co tu zrobić na obiad, z tego co akurat mam w lodówce? Z niekłamaną przyjemnością i bez cienia skromności komunikuję, że kolejny kulinarny eksperyment zakończony powodzeniem!:) I chociaż może nie przekonać Was moja mało udana fotka, to możecie uwierzyć mi na słowo, że doznania smakowe zdecydowanie przewyższyły wzrokowe;)
Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
1 opakowanie szpinak mrożony
1 opakowanie sera feta
150 gram śmietana 18 proc
do smaku oliwki czarne
2 ząbki czosnek
sól do smaku
pieprz do smaku
2 łyżki masła
do smaku vegeta
Szpinak rozmroziłam i poddusiłam na maśle, dodałam posiekany drobno czosnek i delikatnie posoliłam. Filet z kurczaka podzieliłam na mniejsze porcje, doprawiłam vegetą. W naczyniu żaroodpornym ułożyłam połowę przygotowanego szpinaku, następnie kawałki kurczaka i przykryłam pozostałym szpinakiem. Wstawiłam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut. Po tym czasie dodałam pokruszoną fetę i pokrojone w plasterki czarne oliwki. Całość zapiekłam jeszcze 10 minut i gotowe! :)
Źródło:http://www.apetytnawiecej.pl/2013/02/c-filet-ze-szpinakiem-pod-biaa-pierzynka.html