Wykonanie
Pyszna alternatywa dla sklepowych
wafli, przekładanych masą
orzechowo-
kakaową i
mleczną. Pyszne i na pewno zdrowsze od tych kupowanych dla dzieciaków.

Składniki:3 suche
wafleMasa
mleczna:1/4 szklanki
cukru1/4 szklanki
mleka3/4 kostki
masła1 1/4 szklanki
mleka w proszkuMasa
orzechowo-
kakaowa:3/4 kostki
masła3-4 łyżki
kakao1 opakowanie
orzechów laskowych3-4 łyżki
mleka w proszku1 szklanka
cukru pudruWykonanie:Masa
mleczna-
mleko gotuję z
cukrem i odstawiam by wystygło.
Masło ucieram na puch, dodaję po łyżce
mleko w proszku, a następnie wlewam po łyżce
mleko z
cukrem.Masa
orzechowo-
kakaowa-
orzechy prażę w piekarniku lub na suchej patelni, studzę i blenderem kruszę drobno.
Masło ucieram na puch, dodaję starte
orzechy,
cukier puder,
mleko w proszku i wszystko miksuję na gładką masę. Na końcu dodaję
kakao i dokładnie mieszam.Pierwszy suchy
wafel układam na desce, na to wykładam masę
orzechowo-
kakaową, przykrywam drugim suchym
waflem, smaruję masą
mleczną, wierch przykrywam trzecim
waflem, obciążam deseczką i wstawiam do lodówki by masy stężały.