ßßß
Składniki:3 suche wafleMasa mleczna:1/4 szklanki cukru1/4 szklanki mleka3/4 kostki masła1 1/4 szklanki mleka w proszkuMasa orzechowo-kakaowa:3/4 kostki masła3-4 łyżki kakao1 opakowanie orzechów laskowych3-4 łyżki mleka w proszku1 szklanka cukru pudruWykonanie:Masa mleczna- mleko gotuję z cukrem i odstawiam by wystygło. Masło ucieram na puch, dodaję po łyżce mleko w proszku, a następnie wlewam po łyżce mleko z cukrem.Masa orzechowo-kakaowa- orzechy prażę w piekarniku lub na suchej patelni, studzę i blenderem kruszę drobno.Masło ucieram na puch, dodaję starte orzechy, cukier puder, mleko w proszku i wszystko miksuję na gładką masę. Na końcu dodaję kakao i dokładnie mieszam.Pierwszy suchy wafel układam na desce, na to wykładam masę orzechowo-kakaową, przykrywam drugim suchym waflem, smaruję masą mleczną, wierch przykrywam trzecim waflem, obciążam deseczką i wstawiam do lodówki by masy stężały.